Himálajská sůl hrubozrnná
Použití:
Himálajská sůl je jedna z nejčistějších přírodních solí. Je 100% přírodní a její růžová barva značí vysoké množství železa, hořčíku a dalších 25 minerálních látek důležitých pro správnou funkci mnoha orgánů a nervů. Používá se k dochucování teplých i studených pokrmů stejně jako běžná sůl. Lze ji použít do mlýnku. Dále je vhodná do koupele nebo k inhalaci.
Složení:
100% přírodní krystalická sůl s minerály
Čertovská sůl
Složení:
Sůl max. 84%, česnek,cibule,pepř, nové koření, chilli.
Použití:
Výborná na dochucení brambor a masových pokrmů. Vašemu jídlu dodá lehce pikantní chuť.
Kouřová sůl jemná
Složení:
Sůl 85%, kouřové aroma, cukr, barvivo: karamel(E 150d), paprika, inosinát sodný (E631). Může obsahovat stopy celeru, sezamu a hořčice.
Použití:
Dodá uzeninám, klobásám a podobným potravinářským výrobkům příjemné uzené aroma, používá se i jako rychlosůl.
Kouřová sůl hrubá
Složení:
Sůl 85%, kouřové aroma, cukr, barvivo: karamel(E 150d), paprika, inosinát sodný(E631).
Použití:
Dodá uzeninám, klobásám a podobným potravinářským výrobkům příjemné uzené aroma, používá se i jako rychlosůl.
Mořská sůl hrubozrnná
Složení:
Sůl mořská hrubá(NaCl).
Použití:
Slouží k dosolení všech pokrmů, výborně se hodí do mlýnků na pepř, k nakládání masa a na steaky. Používá se k dezinfekci a do koupelí, kde má regenerační účinek a napomáhá relaxaci.
Šalvějová sůl
Složení:
Sůl (max.78%), směs přírodního koření, šalvěj.
Použití:
Šalvějovou solí se dobře dochucují sýry i masa, především skopové, jehněčí a vepřové, ale hodí se velmi dobře i na dochucení drůbeže a ryb. Vhodné k dochucení sýrových pomazánek a tvarohů.
Česneková sůl
Složení:
Sůl max. 85%, česnek sušený, směs sušené zeleniny.
Použití:
Česneková sůl má v kuchyni mnohostranné využití. Lze jí používat místo obyčejné kuchyňské soli při přípravě jídel, kterým chceme dodat česnekový podtón. Je vhodná při přípravě steaků, gulášů, mletého masa, rybího filé, polévek, luštěninových pokrmů, pomazánek atd.